Cumhuriyet Savcısı’nın hazırlamış olduğu iddianamede Volkan B.’ın telefon kayıtlarına yer verildi. Aynı üniversitede öğretim görevlisi olan eşi Saadet Aylin B. için tasarlayarak adam öldürmeye azmettirmek suçundan aynı ceza istendi. İddianamede cinayetin işlenmesinin ardından Volkan B.’ın eşini aradığına yer verilerek; Volkan B.’ın: “Rahatla şimdi, hepsini vurdum, hepsini. Rahatla. Polis çağırdım, polis geliyor ben bekliyorum” dediği, eşi Aylin B.’nın ise “neredesin sen?, ne yaptın?, sen ne yaptın Allah’ını seversen” dediği, bunun üzerine katil zanlısının “evine git, Allah belanı versin, katil ettin beni. Senin yüzünden katil oldum. Senin konuşmaların yüzünden en sonunda vurmak zorunda kaldım adamları” şeklinde konuştuğu, soruşturma sırasında konuşmaların Volkan B.ın cep telefonunda bulunduğu belirtildi.

 

3 KİŞİ BAŞINDAN 1 KİŞİ GÖĞSÜNDEN

 

İddianamede Adli Tıp Raporundaki ölen 4 kişiye isabet eden mermi sayılarına da değinildi. Raporda “Mikail Yalçın’ın ateşli mermi çekirdeği yaralanması sonucu meydana gelen boyun bölgesindeki büyük damar yaralanması, Mehmet Fatih Özmut’un ölümünün ateşli silah mermi çekirdeğinin beyin dokusu harabiyeti, Serdar Çağlak’ın akciğer delinmesi sonucu vefat ettiği ve Yasir Armağan’ın ateşli silah mermi çekirdeğinin beyin kanaması ve beyin dokusu harabiyeti ve iç kanama sonucu meydana geldiği” belirtildi.

 

12 ADET MERMİ İSABET ETMİŞ

 

İddianamede cinayet zanlısı Volkan B. ile ilgili şu tespitlere de yer verildi:

“Volkan B. üçüncü katta bulunan Yasir Armağan’ın 332 nolu odaya girdiği ve maktulü hedef alarak ateş ettiği, 12 adet merminin Yasir Armağan’a isabet ettiği anlaşılmıştır. Sonrasında binanın 1’inci katına inen şahıs, Mehmet Fatih Özmutlu’yu hedef almış, Özmutlu’ya 2 adet mermi isabet etmiştir. Aynı katta bulunan Mikail Yalçın’ı hedef alan zanlı, maktulün vücuduna 3 adet mermi isabet ettirmiştir. Daha sonra zemin kata inerek Serdar Çağlak’ı hedef almış, Çağlak’a 1 adet mermi isabet etmiştir. Saat 14.34 sıralarında fakültenin hizmet binasından elinde silah ile çıkan zanlı, 14.40’da polis ekiplerini görmesi üzerine tabancayı yere bırakarak teslim olmuştur.”

 

EŞİNE DE AYNI CEZA İSTENDİ

 

Cumhuriyet Savcısı İddianamede Volkan B.’ın kasten adam öldürmekten 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsini eşi Aylin B.’yı ise kasten adam öldürmeye azmettirmek suçundan aynı ceza ile cezalandırılmasını talep etti. Sanıklar 21 Haziran’da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

 

OLAY

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi’nde 5 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen olayda araştırma görevlisi Volkan B., silahlı saldırısı sonucu 4 üniversite personelini öldürmüştü. Saldırıda dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman yaşamını yitirmişti. (İHA)