Askerlere yönelik belli kısıtlamalar ile birlikte getirilen cep telefonu serbestliği sonrası satışlarında ciddi bir artış görülen kamerasız telefonlar, hem ucuz hem şarj süresinin uzun olması hem de hem kullanım kolaylığı sebebiyle yaşlı vatandaşlardan da ilgi görüyor. Kamerasız eski model telefonlara olan talepten dolayı işletmecilerin de bu telefonların alım satımı konusunda artık daha istekli olduğunu aktaran işletmeci Kadir Demiral, “Askerlere gelen telefon serbestliği sonrası bu piyasa yeniden hareketlendi. Biz işletmeciler açısından da yeni bir gelir kapısı açılmış oldu. Son satışlardan son derece memnunuz. Yaşlı vatandaşlarımızdan da ciddi bir talep var. Buna ek olarak uzun süreli şarj avantajı sebebiyle insanlar bu telefonları yedekte bulundurmak amacıyla da almaya başladı. Son 2 yıldır bu telefonların alım ve satımında ciddi bir hareketlilik var” şeklinde konuştu.

 

ARTIK PİYASA KOLAY KOLAY BİTMEZ

 

Askerlere getirilen telefon serbestliği sürdüğü sürece bu piyasanın da canlı kalacağını vurgulayan Demiral, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Akıllı telefon akımının başlaması ile birlikte artık ‘Bitti’ denilen bu telefonlar, bir anda yeniden piyasada aktif hale geldi. Askerlerin telefon serbestliği sürdüğü sürece de bu piyasa kolay kolay ölmez. İnsanlar da artık askerden dönüşlerinde telefonlarını bizlere satıyorlar. Biz de onları yeni askerlere satıyoruz. Böyle bir döngü var. Fiyatları 100 ile 200 lira arasında değişen bu telefonlara ilgi devam edecektir.”