Öğrencileri gösteriye hazırlayan Prof. Dr. Zinaida Sabitova etkinlik hakkında şunları söyledi: “Öğrencilerim öğrenmeye hevesli, yetenekli, yaratıcı ve iyi kalpliler. Ayrıca hepsinin motivasyonu çok yüksek ve ben onlarla çalıştığım için çok mutluyum. Sonuç olarak yetenekli öğrencilerimizden oluşan etkinliğimizde oldukça orijinal, modern ve daha önce yapılmamış gösteriler sunacağız.”

Rus Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Makbule Sabziyeva ise, “Gençlerimizin birer yıldız olduğu düşüncesindeyim. Biz öğretmenlere düşen görevse bu yıldızların daha güzel parlamasını sağlamak. Bu etkinlikte izleyeceğiniz her şey de öğrenciler tarafından hazırlandı. Ancak etkinliğin hazırlanmasında öğrencilerimize elinden gelen tüm desteği veren Prof. Dr. Zinaida Sabitova hocamıza da ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Etkinlikte öğrenciler hazırladıkları kısa filmleri, haber bültenlerini, röportajları ve dizi fragmanlarını izleyicilerin beğenisine sundu. Öğrenciler ayrıca şiirler okudu, şarkılar söyledi ve çeşitli müzik enstrümanlar ile yeteneklerini sergiledi.