ETOS Yönetim Kurulu adına Nihal Bağcı, ve İMO adına Deniz Kılıç, tarafından yapılan açıklamada, “Gezegenimiz gittikçe kirleniyor ve yok ediliyor. Buna bir dur demek gerekli. İşte böyle duyarlı insanların emekleri ile ortaya çıkmış,  kollektif  bir çabanın ürünü olan, son derece önemli, farkındalık yaratan, düşündüren  belgesel filmler Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ile gösterime giriyor. Sürdürülebilir yaşam; Bireyin, toplumun dünyanın sınırlı olan doğal ve enerji kaynaklarını etkin, özenli sorumlu bir şekilde, kullanması ve kullandırması gereken bir yaşam felsefesidir. Festivalin ana konusu sürdürülebilirlik kavramı çerçevesinde sağlık, beslenme, tarım, gıda, fiziksel aktivite, eğitim,  güzel sanatlar gibi  benzeri konulardan oluşmaktadır. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren belgesel film içerikleri ile, hekimler, veterinerler, ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, gıda üreticileri, çevre ve enerji alanında hizmet verenler, eğitimciler, sanatçılar,öğrenci,  tüm üretici ve tüketicileri farkındalık yaratmak için katkı sağlamaya davet etmektedir.

Sürdürülebilir bir dünyanın mümkün olduğunu, sorunları yaratan düşünce kalıplarından kurtulup, Çözüm odaklı olunması gerektiğini düşünen bireylerin ve kuruluşların gönülden desteği ile gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nekatkı veren başta siz basın mensuplarımız olmak üzere  tüm destekçilerimize gönülden teşekkür ederiz” denildi.

 

PROGRAMDA NELER VAR

 

21 Nisan Pazar günü saat 11.00 de Esparkönünde yapılacak basın açıklamasından ardından, Eskişehir Bisiklet Derneği ile Vos 26 Yardım Gönüllüleri Hobi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ve tüm Bisiklet kullananlarla Şehir Tanıtım turu yapılacak. Saat 11.30 da Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ETOS Ritm Grubunun gösterisi ile Festivale ilk adım atılacaktır. 

22 Nisan Pazartesi günü saat19 00 da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde film seçkilerinin fragmanlarının gösterileceği açılış programı, ETOS Çok Sesli Korosu açılış könseri.

24-25-26-27 NİSAN Saat 13.30 da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde başlayacak Film Gösterimlerinde, film konularına ilham veren konuşmacılar olarak Süheyla Evecan, Hüseyin Akçar, Tansu Sakarya, Ali KamışlıI SYFF de yer alacak. (HM)