Kent, bölge, ülke ve dünya insanının yaşam kalitesini yükseltmek, evrensel bilgi ve kültür birikimine katkı sağlamak ve toplumsal gereksinimleri öngörerek yenilikçi çözümler üretmek amacıyla 2015 yılında verilmeye başlanılan “Makale Performans Ödülleri” bu yıl da sahiplerini buldu. Fen, sağlık ve mühendislik bilimlerinde Science Citation Index (SCI) veya Science Citation Index Expanded (SCIE); sosyal bilimler, eğitim bilimleri, mimarlık ve sanat alanında ise Social Sciences Citation Index (SSCI) ve Arts And Humanities Citation Index (AHCI) indekslerinde taranan dergilerde yayınlanan makale sayılarına göre belirlenen performans ödülleri, Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından verildi.

 

AKADEMİK BİR KURUM

 

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Anadolu Üniversitesi’nin akademik alanda çalışmalar yürüten Türkiye’nin önde gelen kurumlarından biri olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Çomaklı; “Anadolu Üniversitesi, Türk devlet politikasına yön veren ve destek olan akademik bir kurum olarak toplumumuzda yerini almıştır. Her yıl düzenlenen bu törenlerle,hem bu çalışmaları yürüten hem de geleceğe dönük yeni çalışmalara imza atmak isteyen akademisyenlerimizin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Bugün de burada, 2018 yılında akademik makalelerde üstün başarı göstermiş arkadaşlarımızı görüyoruz” dedi. İki bölümde gerçekleştirilen ödül takdiminin ilk kısımda makale sayılarında başarı gösteren öğretim elemanlarına “Makale Performans Sertifikaları”, ikinci bölümde ise yaptıkları çalışmalar ile bilim dünyasına katkıda bulunan öğretim elemanlarına plaket takdimi gerçekleştirildi.

 

ÖDÜL KAZANANLAR

 

Bilim dünyasına katkılarından dolayı ödül alan öğretim elemanları şöyle.

“Indian Journal of Sciences” dergisinde 2017 yılında yayımlanan “Penicillium Crysogenum Sekonder Metabolitlerinin Antianjiyojenik ve Antimetastatik Etkileri” başlıklı makale ile Hindistan Eczacılar Birliği tarafından “En İyi Makale Ödülü”ne layık görülen ve bu alandaki ilk Türk araştırmacılar olan Eczacılık Fakültesi Öğretim Elemanları Prof. Dr. Miriş Dikmen, Doç. Dr. Zerrin Cantürk, Arş. Gör. Elif Kaya Tilki ve doktora öğrencisi Selin Engür Öztürk’e, bu başarılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı tarafından plaket takdim edildi. Yürüttüğü çalışmalar ile Anadolu tarihi hakkında bilim dünyasına katkılar sunan Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Altınsapan.