Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir MS (Multipl Skleros) Derneği arasında imzalanan protokol ile işbirliği sağlandı. Özdilek Sanat Merkezi’nde düzenlenen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Eskişehir MS Derneği Başkanı Doç. Dr. Gülnur Tekgöl Uzuner ve dernek üyeleri katıldı.

Protokol imza töreninde katılımcılara hitap eden Eskişehir MS Derneği Başkanı Doç. Dr. Gülnur Tekgöl Uzuner MS hastalığı hakkında bilgiler de verdiği konuşmasında, “MS, nörolojik bir hastalık olmasıyla birlikte sosyal bir olgudur. Sıklıkla 20-40 yaş arasında hatta ergenlik döneminde de görülebilmektedir. Bu hastalık bazen iş, bazen eş, bazen de sosyal alanda kayıplara yol açabilmektedir. Hastalarımız genel olarak gelecek kaygısı da taşıyor. MS ile yaşamayı öğrenmek ise süreci çok olumlu biçimde etkiliyor”

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise konuşmasında, Tepebaşı Belediyesi’nin rutin belediyecilik çalışmalarının yanı sıra insan hayatına önem veren ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren bir belediye olduğuna vurgu yaptı. Başkan Ataç, “MS Derneğimiz ile de işbirliği yapmaktan bir hekim olarak da belediye başkanı olarak da çok mutluyum. Tüm zorlukları birlikte olarak aşabileceğimize inanıyorum, protokolümüzün de hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra Başkan Ataç ve Uzuner daha sonra Eskişehir Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü’ndeki Fizyoterapi ve Hobi Atölyesini Multipl Sklerozlu bireylerin kullanımına açan protokolü imzaladı. (HM)