Proje koordinatörü Öznur Aydar, yaptığı açıklamada, Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı'nın gönüllülük bilincini geliştirilerek, gençlerin kişisel gelişimine destek olmayı hedeflediğini bildirdi. Öğrencilerin çok yönlü gelişmesini amaçladıklarını anlatan Aydar, "Proje kapsamında çocukların şehir dışında topluma yararlı hizmet yapması gerekiyor. Biz de bu ofisi yenileme kararı aldık. Hayatlarında hiç boya ya da sıva yapmamış öğrencilerimiz, harç karmaktan boyaya kadar her türlü işlemi gerçekleştirdi. Bahçe düzenlemesini yaptılar." diye konuştu.

 

TİKAV Eskişehir Ofisinden Hakan Çalışkan da projeyi gençlerin bir ihtiyacı karşılayabilme kabiliyetini geliştirmek amacıyla uyguladıklarını dile getirdi.

 

"KİŞİSEL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLIYOR"

 

Öğrencilerden Yiğit Eren Yabeyli, toplumsal uyum çalışması kapsamında ofisi yenilediklerini belirterek, "Toplumda bir şeylerin fark edilmesini sağlamak istiyoruz. Hep beraber ilk kez böyle bir iş yapıyoruz. Kişisel gelişimime de katkı sağlıyor." dedi.Maya Berge de projede bu kadar zorluklarla karşılaşacaklarını tahmin etmediğini ancak belirli bir süre sonra takım çalışmasını öğrendiklerini vurguladı. Berk Tunga ise binanın dış cephe boyasını, bahçe düzenlemesini gerçekleştirdiklerini, güzel ve yaşanabilir bir ofis ortamı oluşturduklarını anlattı.

Servet Pehlivan, evde yapmadığı işleri proje kapsamında gerçekleştirdiğini söyledi.