Atalarımızın bu topraklara nasıl sahip çıktığını anlatan Vali Çakacak, “Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara rağmen bağımsız yaşamayı, bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin ve ulusal birliğimizin en mühim sembolleridir. Bizden önce atalarımız bu cennet vatana nasıl sahip çıktıysa, bugün de bizler, bize emanet edilen bu vatanı en iyi şekilde gelecek kuşaklara emanet edeceğiz” diye konuştu.

Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anan Vali Çakacak, “Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tarihimizi zaferlerle donatan, kutsal emaneti yarınlara şeref ve şanla taşıyan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor; hayatta olan gazilerimize, ailelerine ve şehit yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor; sevgi ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyareti kabulden dolayı Vali Çakacak’a teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Özkütük ise, Türk milletinin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını, vatan müdafaası için kendilerine bir görev düşerse seve seve yapmaya hazır olduklarını bildirdi.