Etkinliğin açılış konuşmasını Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru yaptı. Konuşmasında Odunpazarı Kent Konseyi’nin çalışmalarını anlatan Kumru, Odunpazarı Kent Konseyi’nin Odunpazarı Belediyesi’nden bağımsız çalışmalar yaptığını söyledi.  Kumru’dan sonra söz alan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  “Demokratik bir ortamı sağlamak bizim görevimiz. Kent Konseyi ve diğer demokratik kitle örgütleri bizim başımızın tacı, ama tartışarak doğruyu bulmak şartıyla. Bu konuda da Eskişehir oldukça önemli bir noktada. Bunu sürdürmek istiyoruz, o konudaki desteklerinize de şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

 

“İBRET OLSUN DİYE

BELGESEL HAZIRLIYORUM”

 

Moderatörlüğünü Av. Hüseyin Akçar’ın yaptığı söyleşide konuşan Nebil Özgentürk, sanattan memleket meselelerine birçok konuya değindi. Sanatla, kitaplarla büyüyen çocuklardan vicdansız insan çıkmayacağını söyleyen Özgentürk, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in “Bebeklerden katil yarattılar bu ülkede’ sözlerine değindi. Bu sözün tarihe kazındığını ifade eden Özgentürk, Nazım Hikmet’in ise katilden ressam yarattığını belirtti. İbret olsun diye belgeseller hazırladığını kaydeden Özgentürk, “Hepimizin bir hayali yok mu? Ben bir çivi çakacağım, ben bu toprağı kazacağım, bu beldenin belediye başkanı olacağım, ben gidip savunmasız bir adamı savunacağım. Herkesin bir hayali var.

Bir beste neden yapılır, insanlar mutlu olsun diye. Ben de bazen ibret olsun, bir daha sanat insanlarına acı çektirmesinler diye hazırlıyorum belgesellerimi.” dedi. Nebil Özgentürk, söyleşisinin ardından kitaplarını imzaladı. (HM)