Fabrika yetkilileri ile birlikte üretim alanını gezerek bilgiler alan Ataç, Süllü ve Kurt, emekçilerle de sohbet ederek kolaylıklar diledi. Buluşmada ev sahibi olarak ilk konuşmayı yapan iş adamı Metin Sürel, “Eskişehirli olmaktan çok büyük sevinç duyuyorum. Türkiye’nin 78 ilini dolaştım, bizim Eskişehir kadar huzurlu, sakin ve halkın ağırbaşlı oluşunu diğer illerde görmedim. Şehrin bu kadar güzelleşmesini, kadınlarımızın böylesine özgür bir biçimde yaşadığını, hiçbir vilayette göremedim. Belediye başkanlarımız size anlatacaklar yaptıklarını, inşallah bu şekilde devam eder” ifadelerini kullandı.

 

“EŞİTÇE HİZMET ETTİK”

 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da göreve geldiği 1999 yılından günümüze, Tepebaşı bölgesinde yaşanan gelişime dikkat çekti. Kendi dönemi öncesinde bölgenin ihmal edildiğini ifade eden Başkan Ataç, “Öncelikle sevgili kurucularıma teşekkür ederim, bizleri sizlerle buluşturdu. 1999’da belediye başkanlığına gelip Eskişehir halkına hizmet etme niyetiyle yola çıktık. 1999’da Tepebaşı çok ihmal edilmiş, küçük bir kasabaydı. Tepebaşı’nda büyük mahallelerde dahil yaklaşık 10 mahallede altyapı yoktu. 2009 dönemiyle beraber ise bölgemizde bütün alanlarda altyapı çalışmaları tamamlandı. Şehrin planlamalarını 2003 yılında hizmet sektörüne dönük olarak yaptık” şeklinde konuştu.

 

“MUTLAKA SANDIĞA GİDİN”

 

5 yıldır Odunpazarı Belediyesi’nde Belediye Başkanlığı yaptığını söyleyen Başkan Kurt, halkçı, insanların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kadınların en büyük sorunlarından birinin kreş hizmetlerinin yetersiz olması olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, “Biz Odunpazarı Belediyesi olarak bu soruna çözüm bulmayı hedefliyoruz. Geçmiş dönemde Odunpazarı Belediyesi’nde bir tane bile kreş yoktu, bugün 5 tane kreşimiz var. Şimdi de Odunpazarı’na 100 kreş daha yapacağız” dedi. Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Odunpazarı’nı mahalle meclislerinin önerileri doğrultusunda yönetiyoruz. Mahalle meclisleri ile Belediye Meclis toplantılarını görüşüyoruz. Bu durum oldukça demokratik bir sistem oluşturuyor. Ben önümüzdeki dönem için de desteklerini bekliyorum. Mutlaka sandığa gidin. Eskişehir’deki yaşamdan memnunsanız, neleri kaybedeceğinizi düşünün. Biz belediyeleri kaybettiğimiz zaman, Eskişehir bazı şeyleri kaybedecek. Bunu iyi düşünün.” CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Sabahtan akşama kadar yoruluyorsunuz, içinde yaşadığımız koşulları sizler daha iyi biliyorsunuz. Aldığınız paralarla markete gittiğinizde, evinize elektrik faturası geldiğinde görüyorsunuz. Yaşam koşulları çok zor ama ülkede de işler çok zor. Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz” ifadelerini kullandı.