Burada önemli açıklamalarda bulunan Selçuk, Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara müjdeli haberi verdi.  Bakan Selçuk, ziyareti ile ilgili, “Bugün burada tarihi, kültürü, ekonomisi, ticareti ile övünç kaynağı olarak gördüğümüz şehirlerimizden olan Eskişehir’de bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

İkramiyeler sebebiyle evde bakım yardımı alan vatandaşların mağduriyetlerine değinen Bakan Selçuk, şunları aktardı:

“Bugün sabah biliyorsunuz yeni bir düzenlememize dair bir açıklama geçmişti basındaki arkadaşlarımız. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene uygulamaya başladığı Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki ikramiyeler sebebiyle evde bakım yardımı alan vatandaşlarımızda bir takım mağduriyetler oluşmuştu. Bu mağduriyetleri giderebilmek adına, gelir testi hesaplamalarında biz Ramazan ve bayram ikramiyelerini dâhil edilmemesi yönünde bir düzenleme talebimiz oldu. İnşallah bu da yakın zamanda Meclisten geçerek bu konuda mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız veya mağduriyet yaşayacak olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesine ön ayak olacağız. Bunun da bu şekilde müjdesini vermek isterim.”

 

FABRİKA ZİYARETİ

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Eskişehir ziyaretleri kapsamında Sarar Giyim Fabrikasını ziyaret etti. Sarar Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar eşliğinde fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelen Bakan Selçuk, çalışanlarla bir süre sohbet etti. Burada bir dikişi makinasının başına geçerek dikim yapan Bakan Selçuk, çalışanlarla birlikte yemek de yedi. Burada açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, hakkı olanın hakkını teslim ederek adalet duygusunu daha da güçlendirerek ülkeyi geliştirmeye devam edeceklerini kaydetti. Bakan Selçuk, “Çalışanların da, işverenlerimizin de güvenini kazandık. Geçtiğimiz yıl asgari ücretin belirlenmesinde de ortak çalışmanın toplumsal barışın bir örneğini sergiledik aslında. Hem işçimiz, hem işverenimiz 16 yıldır hükümetimiz döneminde 4’üncü defa uzlaşılarak imzalandı asgari ücret görüşmeleri. Biz bu uyum içinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde de ekonomimizde de büyük başarılara imza attık son 16 yılda. Ülkemizin 2023 hedeflerimizde de Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmek var. Bu yıl savunma ve satın alma paritesine göre inşallah ülkemizi 13’üncü sıradan 12’nci sıraya yükselteceğiz. Başta Avrupa Birliği olmak üzere dünyadaki birçok ülke biliyorsunuz 2007’den sonra küresel krizin yıkıcı etkilerini istihdam kayıpları yaşarken biz yaşamadık” diye konuştu.