Babası, 6. sınıf öğrencisi Bilgili'ye, henüz iki yaşındayken puzzle ve yapı oyuncakları satın almaya başladı. Bilgili'nin oyuncak tutkusu zamanla legolara yöneldi. Ailesi ve yakınlarının kendisine verdiği legolarla çeşitli oyuncuklar ortaya çıkaran Bilgili, evin bir bölümünü adeta lego atölyesine dönüştürdü.

Bugüne kadar yaklaşık 100 bin parça lego birleştiren Bilgili'nin "Legoların Efendisi" takma adıyla Youtube ve Instagram'da paylaştığı videolar, Türkiye'de ve Uzak Doğu ülkelerinde ilgiyle izleniyor. Efe Bilgili, yaptığı açıklamada, lego birleştirmenin kendisinde bir tutku olduğunu belirterek, yeni bir kutu geldiğinde hemen açıp birleştirmek istediğini kaydetti.

 

BİR ODA LEGOLARA AYRILDI

 

Baba Fırat Bilgili ise Efe doğduğunda yapım oyuncakları almaya başladığını ve oğlunun 2-3 yaşındayken puzzle ya da büyük parça oyuncakları birleştirmeyi sevdiğini anlattı. Efe'ye daha sonra lego almaya başladıklarını belirten Bilgili, şunları söyledi:"Bunları zevkle yapıp kullandıkça diğer oyuncaklar hoşuna gitmemeye başladı. İlkokul sürecinde okulda lego aktivitelerine katılmaya başladı. Efe büyüdükçe her geçen gün daha çok parçayla daha güzel legolar yapıyor. İlk önce kendi odasında legoyla ilgili bir kısım belirlemiştik. Zamanla odasına sığmamaya başladı. Şimdi evin bir odasını Efe'nin yaptığı legolara ayırdık. Legoları birleştirmesi ve tasarlaması için atölyeye dönüştürdük. 2-3 bin parçalık legoyu bir günde tamamlıyor. Sevdiği bir lego olduğunda başından hiç kalkmadan yapıyor. Efe'ye 'Legoların Efendisi' başlığıyla Youtube kanalı kurduk. Abone sayımız az olsa da Tayland, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinde Efe'nin videoları çok izleniyor."Bilgili, legonun kendileri için çok pahalı bir uğraş olmaya başladığını belirterek, "Her geçen gün yeni çıkan bir modeli almak bizi ekonomik olarak etkiliyor." dedi.  Anne Sevinç Bilgili de oğlu Efe için legoların çok kıymetli olduğunun altını çizerek, legoların temizliğini ve düzenlemesini Efe ile yaptıklarını dile getirdi. (AA)