Tepebaşı Belediyesi bireysel ve kurumsal öğrenme ihtiyaçlarını, hem uzaktan hem de yüz yüze öğrenme yöntemleri eşliğinde Kent Enstitüsü projesi ile karşılıyor. Yenilikçi bir yaşam boyu öğrenme platformu olan Kent Enstitüsü’nden faydalanan vatandaşlar, yeni şeyler öğrenme ihtiyaçlarını karşılarken; eğitimler Tepebaşı Belediyesi tarafından Anadolu Üniversitesi desteğiyle, ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Derslerin içerikleri metin, ses, video, etkileşimli sorular, oyunlar ve benzeri medyalardan oluşuyor. Üniversite-sektör işbirliği olması ile de dikkat çeken projede ayrıca alanlarında uzman akademisyenler, e-öğrenme uzmanları, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler de yer alıyor. Eğitimler, teknolojiden sosyal medya kullanıma, genel kültürden mesleki eğitime kadar her türlü öğrenme ihtiyaca yanıt verebilecek çeşitliliğe sahip. Tepebaşı Kent Enstitüsü eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcıların performansları, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi onaylı bir katılım sertifikası ile de belgelendiriliyor.

İLK YÜZ YÜZE EĞİTİMLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tepebaşı Kent Enstitüsü’nün uyguladığı uzaktan eğitim çalışmalarının ardından yüz yüze eğitim metodunun da ilki uygulandı. Bu kapsamda gerçekleştirilen Fotoğrafçılık ve Girişimcilik eğitimlerine katılan vatandaşlar, uzaktan eğitim metodu sonrasında ilk kez yüz yüze eğitim modeline geçti. Yüz yüze eğitimlerde Girişimcilik eğitiminde Öğretim Üyesi Dr. Hasan Bakır, Fotoğrafçılık eğitiminde ise Doç. Dr. Feyyaz Bodur, katılımcılara ders anlattı. Haftada 2 saat olmak üzere 1 ay boyunca süren fotoğrafçılık eğitiminde katılımcılar uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitim metoduna geçiyor. Dersler hakkında bilgi veren eğitmenler, “Bu eğitim kapsamında fotoğrafçılığa ilişkin detaylı bilgiler uygulama örnekleri eşliğinde sunuluyor. Fotoğrafçılık adeta sonu ve dibi görünmeyen bir deniz gibidir.  Limitleri ya da kesin kuralları yoktur, dışarıdan kolay gibi görünür ama öğrendikçe yeni yeni şeyler öğrenirsiniz. Çekim tarz ve stiliniz değiştikçe yeni ipuçları ortaya çıkar ve bunlarda hiç bir zaman bitmek bilmez. Çekim değerleri, kompozisyon gibi birçok kural var ve bunlar her zaman koşullara göre değişir. Derslerimizde fotoğrafçılık tekniklerini ele alıyoruz, eğitim kapsamında fotoğrafçılığa ilişkin detaylı bilgiler de uygulama örnekleri eşliğinde katılımcılara sunuluyor” dedi.

Girişimcilik eğitmenleri ise “Girişimciyi, kaynaklar konusunda öngörüde bulunarak işi planlayan, insan kaynaklarını örgütleyerek girdilerin işlenmesini sağlayan ve elde edilen çıktıyı da karlılık yaratacak biçimde tüketicilerin kullanımına sunma becerisini gösteren kişi seklinde tanımlamak da mümkündür. Buna göre girişimci emek, teknoloji, sermaye ve doğal kaynaklar olarak sayılan üretim faktörlerini en güncel teknik yöntem ve bilgilerle analiz edip bir araya getirerek mal veya hizmet üreten birey olarak ön plana çıkmaktadır. Bu eğitim kapsamında girişimcilik ile ilgili detaylı bilgiler güncel örnekler eşliğinde sunuluyor” ifadelerini kullandı. Eğitimlerin devam ettiği Tepebaşı Kent Enstitüsü’nde Girişimcilik, Sosyal Medya, Finans Okuryazarlığı, Gıda Güvenliği, Etkili İletişim, Müşteri İlişkileri ile Fotoğrafçılık branşları yayına açılarak sistem hizmete sokuldu. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitimler hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlar, ‘kentenstitusu.tepebasi.bel.tr’ web adresine ulaşabiliyor.