İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan kongrede Divan Başkanlığı’na DYP Gençlik Kolları eski Genel Sekreteri Adnan Turfan getirildi. Yoğun katılımın olduğu kongreye eski milletvekilleri, DP Genel İdare Kurulu üyeleri, çeşitli illerden gelen il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları, muhtarlar, çok sayıda eski Doğru Yol Partili yöneticiler katıldı. Tek liste ile seçime katılan Hüseyin Özcan’ın listesi göreve getirildi.

“POTANSİYELİ ORTAYA ÇIKARMAK SİYASETİN GÖREVİ”

Kongrede partililere seslenen Genel Başkan Uysal, büyük endişeler taşıdıkları bir zaman diliminde kongrelerini gerçekleştirdikleri söyledi. Uysal,“ Var olma, yok olma çizgisinden çıkarak geldiğimiz Türkiye Cumhuriyet’i devletini kanıyla, canıyla, bedeller ödeyerek inşa ettiğimiz bu ülkenin bugün yarınlarından endişe duyuyoruz. Sadece kendimiz için değil, evlatlarımız için, gelecek nesillerimiz için de endişe duyuyoruz. Böyle bir dönemde yerel seçimlerin arifesinde olmamız hasebiyle bugün buradaki varlığınız, buradaki kararlılığınız, dünden bugüne taşıdığımız bu bayrağı ilelebet yarınlarda da gelecek nesillere aktarmak noktasındaki tutumunuz dolayısıyla bir kez daha dava arkadaşlarıma kendi adıma da partimiz adıma da müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. Ülkenin potansiyelini ortaya çıkarmanın siyasetin vazifesi olduğunu vurgulayan Uysal, “Oysa bugün siyaset bırakın potansiyelini ortaya çıkarmayı bu büyük ülkenin önünde barajlar örmekte, yapısal engeller oluşturmakta, bu ülkenin kaynaklarını heba etmekte, bilinçli bir tutum içerisinde olduğunu üzülerek görüyoruz. Bu büyük ülkenin ifade ettiğimiz gibi bulunduğu coğrafyada sadece Cumhuriyet’te değil daha geriye doğru gittiğimizde bir sorgulama yaparak, biz niçin geri kaldık diyerek Tanzimat’la beraber başlattığı meşrutiyetle ama Kurtuluş harbinin akabinde işte bulunduğumuz coğrafya türkün 300 yıllık gerileyişinin toprağa gömüldüğü yerlerdir. O nedenle kıymetini bilmek mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“YENİ YÖNETİM”

Konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Tek liste seçime katılan Hüseyin Özcan yeni il başkanı oldu. Özcan başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri ise şöyle oluştu:“ İ. Atilla Sabahçı, Kamil Tuncay, Mehmet Avlar, Seyhan Demir, Güney Aksu, Dursun Budak, Cemalettin Ünlü, Yavuz Çakır, Ahmet Satır, Aziz Kutkan, Arif Akarsu, Mehmet Sarıkaya, Yasemin Yağmur Özdemir, Semiha Mansız Tekin, Ekrem Atik, Sezer Yılmaz, Namuk Yurdagül, Emine Yalçın, Ömer Faruk Aksözek, İbrahim Fidan, Mustafa Esen, Ahmet Ekici, İbrahim Çağdaş, İsmail Öztürk, Zeki Kuzu, Kamil Ceylan, Fuat Kula, Gıyasettin Erdoğan.” Büyük Kongre Delegeleri:‘‘ Nazım Dölekçekiç, Hüseyin Özcan, Ertuğrul Balkan, Şükrü Ketenci, Abdullah Baş, Özdemir Özdemir, Arif Güler, Seyit Ahmet Ertekin, Mustafa Sürücü, Necdet Sevim, Recep Uçak, Mehmet Ağdacı, İzzet Atik, Ural Çakır, Metin Eker, Kadir Soydaş, Yılmaz Karaca, Duygu Var, Latilla Sabahçı, Kamil Tuncay, Metin Demirer.’’