Oyun, M. Kemal Atatürk’ün ilan ettiği 5 Aralık 1934 Türk Kadınına seçme seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü ve  Kadın Hakları günü sebebi ile Odunpazarı  Belediyesi  Yunus Emre  Kültür Merkezinde 6. kez sergilendi. Kadın cinayetlerini  ülkemizde kadının erkek  hegemonyasın da  yaşadığı baskıyı, şiddeti ve erken yaşta evlendirilen çocuk gelinleri anlatan oyun seyircilerden büyük alkış alırken duygulu anlarda yaşandı .

Oyuna Odunpazarı Kent  Konseyi  başkanı İsmail Kumru, Odunpazarı  Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Polatlı  Kent Konseyi  başkanı  Tekin Çelik, Genel Sekreteri  Selahattin Ünay, Kadın Meclisi başkanı Derya Hatipoğlu ve Kadın Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Sevgi Akmen, Korunmaya Muhtaç Kız Çocukları Destekleme derneği başkanı  Gülden Karaoğlanlı, Korunmaya Muhtaç Erkek Çocukları  Destekleme derneği  başkanı Ferhan Yalaman  ve bir çok dernek üyesi ve vatandaş katıldı.

 

MÜCADELE DEVAM EDECEK

 

Tiyatro çalışma grubu kolaylaştırıcısı, oyunun yönetmeni Gizem Dündar   oyun sonunda gözyaşlarına hakim olamayarak şunları söyledi. “Kim  bilir kaç kadın daha bu oyun oynanırken katledildi  bu ülkemizin kanayan  ve iyileşemeyen yarası ve biz  istiyoruz ki bu yaşananlara toplum olarak sessiz kalmayalım bu olayları yaşayan kadınların sesi olalım. Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru da “Türk kadınları dünyada bir çok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını  kazanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ün devrimlerinden birisi olan ve gelişmiş ülkelerin önüne geçen bu hakları hala geliştiremediğimizi ve kadınlarımızın siyasette, kamuda, yönetimsel alanlarda yeterli temsiliyetin olamadığını görmekteyiz. Bizler Kent Konseyi gönüllüleri olarak oynadığımız tiyatro oyunu başta olmak üzere, bu tür özel günlerde her türlü kadın istismarına karşı mücadelemizi toplumsal mesajlarımız ile sürdüreceğiz” diye konuştu.