Kentte 9 yıl önce kafe işletmeye başlayan 32 yaşındaki hayvansever Cihan Durmuş, sokak hayvanları için projeler geliştirmeye başladı. Kafede bulunan oyun konsollarında biriken paraları bir sandıkta toplayan Durmuş, bunlarla sokak hayvanları için mama aldı. Daha sonra sokak hayvanları için bir sandık yapan Durmuş, gönüllüler tarafından buraya bırakılan paralarla aldığı mamaları sokak hayvanlarını besleyenlere teslim ediyor. İşletmesinde başlattığı indirimli kart uygulaması karşılığında sadece bir kez aldığı 5 lirayı da sokak hayvanlarının mama masrafının karşılandığı sandığa koyan Durmuş, yarım kilo mama getiren müşterilerine de yüzde 50 indirimle hizmet sunuyor.

 

"İNSANLIK BU DÜNYANIN TEK HAKİMİ DEĞİL"

 

Bir köpeğin bakımını da üstlenen Durmuş, yaptığı açıklamada, işletmesindeki oyun konsollarında biriken para kadar miktarı ekleyip sokak hayvanları için kedi ve köpek maması aldığını söyledi.Aldığı mamaları sokak hayvanlarını besleyen gönüllülere verdiklerini anlatan Durmuş, şöyle konuştu:

"Sokak hayvanlarına mama almak amacıyla para biriktirmek için tahta sandıklar yaptım. Burada biriken bozuk paraları Merkez Bankasında bütünletip, hayvanlara mama temin ediyoruz. Hayvanları besleyen gönüllülere mama yardımında bulunuyoruz."