Çakırözer, “Enflasyondaki hızlı artış pazar fiyatlarını da vurmuş durumda. Ne pazarcı memnun ne pazara çıkan yurttaş memnun. Vatandaş artık filesini dolduramıyor. Fileler boş eve dönüyor” dedi.

CHP’li Çakırözer Odunpazarı bölgesi Yenikent Mahallesi’nde kurulan Cumartesi pazarını ziyaret ederek, hem pazarcı esnafı hem de pazara çıkan yurttaşları dinledi. Çakırözer’e CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. 

ESNAF SİFTAH YAPAMADAN TEZGAH KAPATIYOR

Ekonomide yaşanan krizin en çok pazarda hissedildiğini belirten Çakırözer, “Ekonomide yaşanan kriz, artan enflasyon en çok pazarda hissediliyor. Pazarda tezgah açan esnafımız mağdur. Pazara çıkan yurttaş mağdur. Bazı esnaflarımız siftah yapamadan pazarı bitirdiklerini söylüyor. Bazıları ise zararına satış yapıyor. 24 Haziran seçimlerinde ‘ekonomi düzelecek, ülke huzur ve refaha kavuşacak’ dediler ama pazarda esnaf, yurttaş kan ağlıyor” dedi.

FİLELER EVE BOŞ DÖNÜYOR

Pazara çıkan yurttaşın filesini dolduramadan eve döndüğünü belirten Çakırözer, “ Pazarı geziyoruz pazara çıkan yurttaş için de durum hiç iç açıcı değil. Vatandaş cebinde kalan son parayla pazarda alışveriş yapmaya çalışıyor. Artık kiloyla değil, gramla domates alıyor, patates, soğan alıyor. Bakın son iki ayda yumurta fiyatları yüzde 33, patates yüzde 60 zamlandı. Asgari ücretli, emekli fileyi dolduramadan eve dönüyor. Ülkeyi bu hale getirenler yazlık, kışlık saraylarından çıkıp, evine aş götüremeyen yurttaşı dinlesinler” diye konuştu.