Tepebaşı Belediyesi tarafından 2009 yılında 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi bünyesinde ilk çalışmalarına başlayan tiyatro ekibi, 2011 yılında Gençlik Tiyatrosu adını aldı. Gençlik tiyatrosu 2011 yılında önce Selçuk Tuzcuoğlu kısa bir süre sonra da Fatih Pazvantoğlu ile çalışmaya başladı. Alanında uzman olan eğitmenlerin girişimiyle Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu yaratıcı drama eğitimi ile başlayıp konservatuvar eğitimlerinin içeriğinde bulunan dans, şan-solfej, kuramsal ve sahne dersleri ile mini bir konservatuvar sistemi içerisinde çalışmalarına devam ediyor. 2011 yılında yaratıcı drama eğitimi alan öğrenciler, geçen yedi yılın ardından Gençlik Tiyatrosu bünyesinde oyunlar sergiliyor.

PROFESYONEL TİYATROLARI ARATMADILAR

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu bünyesinde, bugüne kadar gerçekleştirilen eğitimler ile her türlü donanımı kazanan öğrenciler, profesyonel tiyatroları aratmayan oyunlar sergiledi. 2012 yılında Bahar Noktası ve Midasın Kulakları, 2013 yılında Azizname, 2014 yılında Palto ile Gençlik ve Cumhuriyet, 2015 yılında Çılgın Dünya oyunlarını izleyici ile buluşturan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu binlerce izleyicinin beğenisini toplamayı başardı. 15-21 yaş arası öğrencilerden kurulan ve hiçbir sınav ya da mülakat söz konusu olmadan yılda 40-50 öğrenci alımı yapan Gençlik Tiyatrosu, Türk ve dünya tiyatrosunun başarılı örneklerini başarıyla sahnelediği oyunların ardından şimdi de Yunus Emre; Dervişin Rüyası isimli müzikli oyun ile izleyici karşısına çıkacak. Yunus; Dervişin Rüyası isimli oyun, yazımından yönetmenliğine, oyuncularından müziklerine kadar Tepebaşı Belediyesi bünyesinde hazırlanmış olması ile dikkat çekiyor. Yazarlığını Cansu Atılgan Pazvantoğlu’nun, yönetmenliğini Fatih Pazvantoğlu’nun, orkestra şefliğini Ramazan Albayrak’ın, koro şefliğini ise Derya İnanç’ın üstlendiği Yunus; Dervişin Rüyası, ilk gösterimi ile 18 Kasım Pazar günü saat 20.00’de, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sahnelenecek.

ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA KATILIYORLAR

Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu bünyesinde gerçekleştirilen eğitimlere katılan gençler, aldıkları tiyatro eğitiminin yanı sıra konservatuvar bölümlerini kazanarak Türkiye’nin en iyi tiyatro bölümlerinde eğitimlerine devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi’nin bir gençlik projesi olarak dikkat çeken ve Gençlik Tiyatrosu’nun bir ayağı olan Almanyadaki Fez Berlin ile birlikte yürüttükleri “United  Games of Nations” ve “European Democratic Action Week” projesi ile de her yıl 5 ila 8 öğrenci kendi yaşlarındaki arkadaşlarıyla tüketim kültürü, beslenme, spor, göç ve iltica, çocuk hakları konularında projeler üretiyor. “Her gün daha ileriye” sloganı ile eğitimlerini sürdüren Tepebaşı Gençlik Tiyatrosu, her hafta perde açan kendi kadrosuyla daha iyi işlere imza atmak için çalışmalarına devam ediyor.

SANATA DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da Tepebaşı Belediyesi Gençlik Tiyatrosu hakkında yaptığı değerlendirmesinde sanatın toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek, “Tepebaşı Belediyesi olarak sanata ve gençlere destek vermeye devam ediyoruz. Gençlerimizin hangi dalda olursa olsun, sanatın bir ucundan tutmasına vesile olmayı önemsiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden hareket ile sanat dallarını gençlerimizle buluşturmaya devam edeceğiz. Çünkü sanatla tanışan, müzik yapan, şarkı söyleyen, tiyatro öğrenen, resim çizen gençlerimiz geleceğe daha sağlıklı ve sağlam bir bakış açısı kazanıyor. Sanat Tepebaşı’nda sloganı ile Gençlik Tiyatromuz bünyesinde tiyatrocular yetiştirmeye, çıkardıkları başarılı işleri izlerken gururlanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.